Dr. Szűcs Andrea - vezető ügyvéd

Született Budapesten, több generációs jogász családból. A gimnázium elvégzése után azonnal felvételt nyert az ELTE Jog-és Államtudományi Karára. 1969 és 71 között a 25-ös Ügyvédi Munkaközösségben ügyvédjelöltként dolgozott, 1971 óta ügyvéd. Tagja volt a 25-ös, majd a 44-es Ügyvédi Munkaközösségnek, 1991 óta a Dr. Szűcs Andrea Ügyvédi Iroda vezető ügyvédje.

1983-ban választották először a Budapesti Ügyvédi Kamara titkárává, a Kamara elnökség tagja volt több mint 20 évig.
2002-ben választották meg a Budapesti Ügyvédi Kamara Elnökhelyettesévé.
2004-ben Alapító Elnökként választották meg a Magyar Ügyvédnők Egyesületében.
2006-ban a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökhelyettesének választották meg.
Az ELTE Jog-és Államtudományi Kar Büntetőjog Tanszékén alternatív tárgyként "A család és az erkölcs büntetőjogi védelme" címmel 8 éven át oktatott.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakvizsga bizottsági cenzornak nevezte ki, folyamatosan, több periódusban - jelenleg is a polgári jog és családjog tárgyakból szakvizsgáztat. Rendszeresen ellátja a Pázmány Péter Katolikus Egyetem meghívása alapján polgári jogból az államvizsga elnöki feladatokat.

Kitüntetései: 1998 Eötvös-díj
2002 Kiváló Ügyvéd
2008 Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti-keresztje
2011 Pro Collegio Advocatorum ügyvédségért
2013 Deák Díj

Hosszú évek óta szerepel rendszeresen a sajtóban, részint publikációkkal, részint mint interjúalany. (Kossuth Rádió, Klub Rádió, Duna TV, MTV1, RTL, TV2, ATV, Nők Lapja, Sikeres Nők, ELITE, Figyelő, HVG, 168 óra, Heti Válasz, Meglepetés - Jogi rovat, De Jure, Ügyvédvilág, Ügyvédek Lapja, Pesti Ügyvéd, Családi Jog, Figyelő 20 legjobb ügyvéd, Menedzser Magazin 100 legjobb ügyvéd, Friderikusz Show Sztárügyvédek, stb.)

Férjezett, 1969-ben kötött házasságot Kádár János Miklós festőművész - egyetemi tanárral. Két felnőtt gyermeke és három unokája van.

Angolul társalgási szinten beszél, angol-német nyelvű jogi munkákat szakképzett fordító fordítja.

Irodalom és komolyzene rajongó, de a képzőművészet már csak férje és fia okán is a legélénkebb érdeklődési területe. Művészettörténésznek készült - édesapja ráhatására lett jogász –, de érdeklődése megmaradt. Gyűjti a régi peres iratokat, könyveket, különleges óragyűjteménnyel rendelkezik. Erről a Gyűjtőszenvedély című 2008 végén megjelent album is közöl részleteket. Szívesen főz, és terít, résztvett a hírességek terítései című, Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett kiállításon. Egyetemista kora óta érdeklődik az asztrológia iránt.


Dr. Stummer-Tóth Tímea - alkalmazott ügyvéd

Első diplomáját 2004-ben szerezte a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Főiskolai Karán igazgatásszervezőként. Ezt követően 2008-ban jogászként diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol diplomamunkáját a családon belüli erőszak témakörében írta. Gyakorlatra tett szert a közigazgatásban, közigazgatási szakvizsgát tett, majd ezt követően több éves bírósági gyakorlatot szerzett a polgári jog, és kiemelten a büntetőjog területén. 2012-ben kitűnő minősítésű jogi szakvizsgát tett, 2014-ben pedig egészségügyi szakjogászi diplomát szerzett. 2017. januárja óta a Dr. Szűcs Andrea Ügyvédi Iroda alkalmazott ügyvédje. Kiemelt szakterületei: családjog és büntetőjog.